Cumhuriyetimizin 100. Yılını okulumuzda coşkuyla kutladık

Nis

Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılış yıldönümü olan 23 Nisan'da  kutlanan ulusal bayramdır. Türkiye Cumhuriyeti'nin ilk ulusal bayramıdır. Türkiye'de 1921'den itibaren "23 Nisan Milli Bayramı" adıyla kutlanmaya başlandı.

Okulumuzda kutlanan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 108. yıl dönümü münasebetiyle okulumuzda program düzenlendi.

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" programı düzenlendi.

Dünya Kadınlar Günü, Birleşmiş Milletler tarafından bu şekilde tanımlanmış olarak her yıl 8 Mart'ta kutlanan uluslararası bir gündür. İnsan hakları temelinde kadınların siyasi ve sosyal bilincinin geliştirilmesine, ekonomik, siyasi ve sosyal başarılarının kutlanmasına ayrılmaktadır. Dünya Kadınlar Günü, kadın hakları hareketinde bir odak noktasıdır.

Ock

Okulumuz 5. sınıf öğrencileri için Benim Dünyam Çocuk Akademisi'ne düzenlenen gezimiz sırasında öğrencilerimiz Iğdır İl Milli Eğitim Müdürü Servet CANLI ile sohbet etti

İlimizde yapılan erkekler Bocce Turnuvasında okulumuz şampiyon oldu. Beden Eğitimi Öğretmeni Mehmet Sıddık AKARSU ve turnuvaya katılan öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Okulumuz 8. sınıf öğrencilerine yönelik lise gezisi düzenlendi. Gezi sırasında öğrencilere bilgiler verilerek okullar tanıtıldı ve LGS sınavı için öğrenciler motive edildi.

24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla kutlandı.

Kas

14 Kasım 1920 ülkemiz genelinde gerçekleşen şanlı mücadelenin Iğdır'da sonuç verdiği ve Iğdır'ımızın düşman işgalinden kurtarıldığı gururlu gündür.

Kas

Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK ve bu vatan uğrunda gözlerini kırpmadan canlarını feda etmiş tüm şehitlerimiz için saygı duruşu ve akabinde İstiklal Marşı okunarak aramızdan ayrılışının 84'üncü yıl dönümünde Mustafa Kemal Atatürk anılmıştır.

Ekm

Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta kutlanan bir millî bayramdır. 1925 yılında çıkarılan bir yasa ile millî bayram olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun

Ekm

Okulumuz öğrencilerine derslerinde kolaylık sağlaması ve sınavlara daha iyi çalışmaları için Türkçe, Matematik, Fen Bilimleri, Sosyal Bilgiler-Türkiye Cumhuriyeti İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük, Din Kültürü ve Ahlak Bilgiler, İngilizce derslerinden toplam 662 adet kaynak kitap desteği yapıldı.

Ekm

Millî Eğitim Bakanlığınca öğrencilere bireyselleşmiş eğitim, öğretmenlere ise öğrencilerini izleme imkânı sunarak akademik başarılarını arttırmak, uzmanlarca filtrelenmiş içeriklerle bu alandaki ihtiyaçların giderilmesini sağlamak amacıyla hazırlanan Öğrenci - Öğretmen Destek Sistemi, Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in katılımıyla kamuoyuna tanıtıldı.