Ekm

Okulumuzda 2021 - 2022 Eğitim Öğretim Yılı Veli Toplantısı yapıldı.

Okulumuzda İlköğretim Haftası Kutlamaları Yapıldı.

1. Dünya savaşının en kanlı bölümlerinden birini oluşturan Çanakkale savaşı, Türk ordusunun kazandığı destansı zaferlerden sadece birini oluşturmaktadır.

İtilaf devletlerinin müttefiklere Rusya'ya yönelik yardımlarını götürebilmek adına ve Osmanlı devletini savaş dışı bırakabilmek adına başlattığı bu savaşta, Osmanlı Ordusu 18 Mart 1915 de şerefli bir galibiyet almıştır.

Deniz savaşında ağır kayıplar yaşayan itilaf devletler, çözümü Gelibolu yarımadasına asker çıkarıp savaşı karadan bitirmekte aradılar. 25 Nisan 1915 de Conkbayırı civarında düşman ilerleyişini M.Kemal ve askerleri durdurmayı başardı ve bu savaş sonucunda M.Kemal albaylık rütbesine terfi ettirildi.

General Harrington komutasındaki itilaf devletleri askerleri 6-7 ağustos tarihinde tekrar hücuma kalktı ancak Anafartalar Kumandanı M.Kemal bu savaştan da kesin bir zaferle ayrılarak 1. Anafartalar muharebesini kazanmış oldu. Bu zaferin peşinden Kireçtepe ve 2. Anafartalar zaferlerinin de kazanılmasıyla birlikte Türk ordusunun verdiği 253 bin kayba karşılık zafer kazanılmış oldu.

Koronavirüs Riskine Karşı Okulumuzda Önlemler Alındı

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif ERSOY' u Anma Günü

2019 - 2020 Eğitim Öğretim yılında okulumuz futbol takımı, tüm maçları kazanarak il şampiyonu oldu. Şampiyonluk yolunda başarılarından dolayı Beden Eğitimi Öğretmenimiz Mehmet Sıddık AKARSU'ya okul yönetimi olarak teşekkür ederiz.

Kas

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın 96. Yıldönümü, ülkemiz genelinde olduğu gibi okulumuzda da büyük bir coşkuyla kutlandı.

Kas

2019 - 2020 Eğitim Öğretim Yılı 1. Veli Toplantısı Yapılmıştır. Toplantda öğrencilerimizin verimli bir eğitim öğretim yılı geçirmesi için velilerle işbirliği halinde olunması vurgunmıştır. Ayrıca toplu sms sisteminin velilere tanıtılıp bu konuda hassas olunması istenmiştir.

4006 TÜBİTAK BİLİM FUARI

24 Mayıs 2019 Cuma

İtilaf devletlerinin müttefiklere Rusya’ya yönelik yardımlarını götürebilmek adına ve Osmanlı devletini savaş dışı bırakabilmek adına başlattığı bu savaşta, Osmanlı Ordusu 18 Mart 1915 de şerefli bir galibiyet almıştır.

Yüce Türk Ordusuna yazılan İstiklal Marşımız bundan tam 98 yıl önce kabul edildi. Mehmet Akif ERSOY tarafından kaleme alınan İstiklal Marşımız, 12 Mart 1921´de TBMM´de kabul edildi...

Kas

10 Kasım Atatürk’ü Anma Programı Yapıldı.

Okulumuzda Mustafa Kemal Atatürk Anıldı. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk´ün ölümünün 80. yılı münasebetiyle  anma törenleri düzenlendi.

Ekm

"Hayatımın bütün devrelerinde olduğu gibi, son zamanların buhranları ve felaketleri arasında da bir dakika geçmemiştir ki, her türlü huzur ve istirahatimi, her çeşit kişisel duygularımı milletin selamet ve mutluluğu adına feda etmekten zevk duymayayım. Gerek askerî hayatımın ve gerekse siyasi hayatımın bütün devir ve bölümlerini işgal eden mücadelelerimde daima hareket prensibim, millî iradeye dayanarak milletin ve vatanın muhtaç olduğu gayelere yürümek olmuştur.
Benim bütün hayatımda güttüğüm gaye hiçbir vakit kişisel olmamıştır. Her ne düşünmüş ve her neye girişmiş isem daima memleketin, milletin ve ordunun adına ve yararına olmuştur. Hiçbir zaman şahsımın sivrilmesi ve yükselmesini göz önüne almamışımdır."

Mustafa Kemal ATATÜRK

Ekm

2018 - 2019 Eğitim Öğretim Yılı okulun başladığı ilk hafta İlköğretim Haftası kutlama programıyla başladı.