Ekm

SporToto Teşkilat Başkanlığının Katkılarıyla Okulumuz Bahçesine Futbol Sahası ve Basketbol Sahası Yapılmakta.

Eyl

2017 - 2018 Eğitim Öğretim yılının ilk zili çalmaya başladı. Okulumuzda İlköğretim Haftası kapsamında şiirler, kompozisyonlar ve özlü sözler okunarak kutlama yapıldı.

May

Doğudan batıya uzanan kardelenler, güneşin erkenden doğduğu deniz kokusunun olmadığı, yeşil tarlaları denizdir onlar için. Metrobüslerin olmadığı sinemaların olmadığı vapurun olmadığı güneşin yaktığı yağmurun ıslattığı çocuklarız biz nasırlaşmış eller çatlamış yanaklarımız var bizim.

Gökyüzünü, kayalara çıkar öyle seyrederdik. O gün ilk kez ayağımız kayaya değil uçağın o merdivenlerine değdi. Rüya gibi bulutların arasındaydık, gökyüzündeydik.

Kaldırımların altın olduğu o yere ayak basmıştık. Deniz kokusunu daha önce hiç hissetmemiştim. Denizin kokusunu içime çektim doya doya. Tüm bakışlar üstümdeydi sanki. Koca koca metrobüsler çok sayıda araba, vapur ve hiçbir zaman bir arada göremediğim kalabalık... Herkes farkındaydı sanki. Kocaman bir insan topluluğu...

Görmediğimiz tüm güzellikleri bize uzanan bir kardeş eliyle yaşadık. Sahi kardeşlik niçin vardı? Tüm bu güzellikleri bize yaşattıran onlar değil mi? Kardeşliğimiz bizi güneşin en erken doğduğu, sabahın ilk ışıklarında ağaçların kokusunu içimize çektiğimiz yerde güneşin en geç battığı yere alıp götürdü.

Çanakkale'yi kitaplarda Aynalı Çarşı'yı türkülerden bilirdik. Bunlar bize hayal gibi gelirdi. Taki oraya o kutsal topraklara ayak basana kadar... O zaman anladık ki Çanakkale gerçekten geçilmez. Çanakkale kahramanları sırf annelerini akrabalarını vatanlarını kurtarmak için o gencecik bedenlerini kurşunların önünde siper ettiler. Hangi asker hangi ülke vatanı için bunları yapmaz ki. Bizde onlara olan borcumuzu yerine getirmek için Çanakkale'yi, şehitler diyarını, ziyaret ettik.

Dikkatimi çeken bazı şeyler oldu. Bunlar şehitlerimizin birer fidan olmaları ve her şehirden şehidin burada bulunması daha etkileyici bir ortam yaratmıştı. En önemliside benim gibi uzak diyarlardan gelen ziyaretçilerin sanki o anı yeniden yaşıyormuşçasına duygular denizine dalmasıdır. İşte bunları yaşamak bize gurur verdi. Belki bize bir kardeş eli uzanmasaydı ne bu yerleri nede bu duyguları yaşayabilecektik. Başta Iğdır Vali Yardımcısımız ve aynı zamanda Hoşhaber Belediye Başkanı Bilgehan KARANFİL'e, Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet POYRAZ'a, başkan yardımcılarına ilgili kurum müdürlerine hayallerimizi gerçekleştirdikleri için teşekkürü borç biliriz. Ayrıca bize gezi boyunca eşlik eden kameramanlara, belediye çalışanlarına ve tur rehberimize Şehit Başkomiser Mehmet Parlak Ortaokulu olarak şükranlarımızı iletmeyi minnet biliriz.

Hanım TAŞTEMUR

Şehit Başkomiser Mehmet Parlak Ortaokulu Öğrencisi

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Hoşhaber İlkokulu ile birlikte Belediye Başkanımız Sayın Vali Yardımcısı Bilgehan KARANFİL ve Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Hakan CİRİT´in katılımlarıyla kutlandı.

18 Mart Şehitleri Anma ve Çanakkale Deniz Zaferi

Vali Yardımcısı Sayın Bilgehan KARANFİL Okulumuzu Ziyaret Etti

14 Kasım Dünya Diyabet Günü gereğince okulumuzda çocuklarda diyabet, sağlıklı beslenme ve şişmanlıkla ilgili eğitim faaliyetleri yürütülecektir.