IĞDIR / MERKEZ - Şehit Başkomiser Mehmet PARLAK Ortaokulu

Ekm

2022 - 2023 Eğitim Öğretim yılı sene başı veli toplantısı okul müdürü Yasin GÜL başkanlığında okulumuz Bahçesinde yapıldı.

Haz

5, 6 ve 7. sınıflarda yapılan bilgi yarışmalrında birinci olan sınıflarımıza hediyeleri karne gününde verildi.

Haz

Dünya Çevre Günü Etkinlikleri kapsamında okulumuz bahçesinde fidan dikimi gerçekleştirildi.

Nis

Okulumuz 8. sınıf öğrencilerine sosyal etkinlik kapsamında Iğdır ilinde bulunan bazı liselere gezi düzenlendi.

Nis

Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından okulmuza gelen yetkililer öğrencilere sunum yaparak bilhgilendirmeler yaptı.

Okulumuzda 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Coşkuyla Kutlandı

Nis

Okulumuz Öğretmenleri Katılıyla Fidan Dikme Etkinliği Yapıldı.

Mrt

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 107. yıl dönümü münasebetiyle okulumuzda program düzenlendi.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşının Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen "İstiklal Marşı"nı Güzel Okuma Yarışması"nda Merkez İlçede dereceye giren öğrencimizin ödülünü Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Servet CANLI tarafından verildi.

Okulumuzdan dereceye giren 6-B sınıfı öğrencisi Simanur ATAŞ'ı tebrik ediyoruz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u Anma Günü" programı düzenlendi.

Mrt

Tüm Türkiye'de eş zamanlı olarak yapılan deprem anı ve tahliye tatbikatını gerçekleştirdik.

Kas

10 Kasım Atatürk'ü Anma Günü, 10 Kasım 1938 günü saat 09.05'te yaşamını yitiren, Türkiye'nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk anısına her yıl tutulan ulusal yastır. 10 Kasım gününü kapsayan Atatürk Haftası ise Atatürk'ün yurt genelinde anıldığı, ilke ve devrimlerinin anlatıldığı, radyo ve televizyonda konuşmalarının kendi sesinden yayımlandığı, Atatürk'le ilgili filmlerin gösterildiği; 10-16 Kasım tarihleri arasına karşılık gelen haftaya denir.

Ekm

Cumhuriyet Bayramı, Türkiye Büyük Millet Meclisinin 29 Ekim 1923'te Cumhuriyet yönetimi ilan etmesi anısına her yıl 29 Ekim günü Türkiye'de ve Kuzey Kıbrıs'ta kutlanan bir millî bayramdır. 1925 yılında çıkarılan bir yasa ile millî bayram olarak kutlanmaya başlanmıştır.

Cumhuriyet Bayramı Kutlu Olsun

Ekm

Okulumuzda öğrencilere Afet Farkındalık Eğitimi verildi.